2 варианта на рекламен дисплей на Винпром Пещера – 3D модели

Във века на информационните технологии и дигиталната реклама, традиционните форми на реклама все още имат своето място. Един такъв е дървеният рекламен дисплей, който предлага автентичен начин за представяне на продуктите.

Заданието към нас беше да разработим поне 2 варианта , които да показват бутилки от 200 мл. на концентратите, които произвежда Винпром Пещера.
Тъй като не се знаеше точно кой бранд ще се излага, се наложи хедъра да бъде сменяем. Да правим разработка на Винпром Пещера е отговорна задача, но също така и доста приятна. Мисля, че резултата говори за това.

Избор на материал:

За да започнем разработката на рекламен дисплей на Винпром Пещера, трябваше да изберем подходящ дървен материал, който да се хармонизира с продуктите и да представлява марката на компанията. Ние избрахме бяла дървесина – издръжлив материал с естествена красота.
След избора на материала, следва да се проектира дизайнът на дисплеите. В този случай, той трябва да говори  високото качество и елегантността на продуктите на Винпром Пещера. Една идея беше да се изработят дървени стойки с извити форми, които да допълват естетиката на бутилките с концентрат 200 мл. Друг вариант беше изработката на миниатюрни дървени кашони, които да създават усещане за ретро шарм и лукс.

Привлечение на вниманието:

Рекламен дисплей на Винпром Пещера няма как да не бъде привлекателен, за да привлича вниманието на потенциалните клиенти. За да се постигне това, може да се използват различни техники и елементи на дизайна. Например, цветовата комбинация на дървото може да бъде избрана така, че да се подчертае цветовата гама на продуктите на Винпром Пещера. Също така, добавянето на елементи като метални декорации или осветление може да придаде допълнителен акцент и визуален интерес към дисплеите. Логото на Винпром Пещера можеше да бъде изрязано или гравирано в дървото, за да се подчертае стила на фирмата, но клиентът не се съгласи с това наше предложение, защото въпреки, че изделието е рекламен дисплей на Винпром Пещера, трябваше да има модерно звучене. 

Функционалност и удобство:

Дисплеите трябва да бъдат проектирани така, че да предоставят удобство и лесно ползване на потребителите. Например, може да се избере формата на стойка, която позволява удобно поставяне и изваждане на бутилките с концентрат. Също така, можехме да се добававим малки отделения или дръжки, които да помагат на потребителите да вземат продуктите.

Визуално представяне на продуктите – брандинг:

Целта на дървения рекламен дисплей на Винпром Пещера е да привлече вниманието към продуктите и да ги представи по най-привлекателния начин. Затова, проектирането на дисплеите трябва да включва визуални елементи, които да ги подчертават. В нашият случай – сменяем хедър. Можеше да се предвиди специален джоб, които да позволи добавянето на листовки. Това ще позволи на клиентите да се запознаят по-подробно с продуктите. Също така, можеше да се предостави пространство за поставяне на промоционални материали, като намаления или специални оферти, които да привличат вниманието.

Устойчивост и издръжливост:

Една от предимствата на дървените дисплеи е тяхната устойчивост и издръжливост. Дървото е естествено, екологично и дълготрайна суровина. За да се гарантира, че дисплеите ще издържат на дълъг период от време, използвахме висококачествени материали и професионални техники за изработка. 
Рекламен дисплей на Винпром Пещера с тези размери, е възможно да попадне както и в голям супермаркет, така и в малък селски магазин. Издръжливостта му е важна характеристика, за да се използва възможно най-много време.

Етапи при разработката:

В заданието не бяха включени габаритни размери, а само препоръчителна височина и брой продукти на рафт. След направения чертеж на „изкочиха“ размерите. На този етап имахме идея да ги направим и разглобяеми, но предвид малките размери, рещихме да не затрудняваме търговците, които ще го ползват. 

След одобрението на двата чертжа пристъпихме към моделирането на 3D моделите, които ясно покават предимствата и недостатъците, ако има такива. 
Много е приятно, когато видиш произведената мостра на рекламен дисплей на Винпром Пещера и тя съвпада с 3D модела. 

Vinprom Peshtera advertising display