Corporate design

3-те основни елемента на корпоративния дизайн

Корпоративен дизайн 

Известен също като корпоративна идентичност или бранд идентичност на марката, е неразделна част от всеки бизнес. Той спомага за създаването на визуално представяне на ценностите, мисията и цялостния имидж на компанията. Силният корпоративен дизайн може да помогне на бизнеса да изпъкне на претъпкания пазар, да увеличи разпознаваемостта на марката и в крайна сметка да стимулира продажбите.

1. Лого

Един от най-важните елементи на корпоративния дизайн е логото. 

Логото често е първото нещо, което клиентът вижда, когато влезе в контакт с дадена компания, и може да окаже силно въздействие върху възприятието му за бизнеса. Добре проектираното лого трябва да е просто, запомнящо се и лесно разпознаваемо. Освен това то трябва да може да се мащабира, така че да се използва на различни носители, като визитки, билбордове и уебсайтове.

2. Цветове

Друг важен аспект на корпоративния дизайн е използването на цветове. Цветът може да има дълбок психологически ефект върху хората и може да се използва за предизвикване на определени емоции. Например синьото често се свързва с доверие и професионализъм, докато червеното се асоциира с енергия и вълнение. Изборът на правилните цветове за вашата марка може да ви помогне да предадете правилното послание на целевата си аудитория.

3. Шрифт

Корпоративния дизайн включва също типография, използване на изображения и графични елементи. Изборът на шрифт и начинът, по който се използва, също може да изиграе роля за начина, по който се възприема марката. Например серифен шрифт може да се възприеме като по-традиционен и професионален, докато безсерифен шрифт може да се възприеме като по-модерен и достъпен. По подобен начин използването на изображения и графични елементи може да помогне да се предаде посланието на марката по по-визуален начин.

Силния корпоративен дизайн може да помогне за повишаване на разпознаваемостта на марката.

Добре проектираното лого, цветовата схема и типографията могат да помогнат за това марката ви да стане по-запомняща се и лесно разпознаваема. Това може да доведе до повишаване на разпознаваемостта на марката и лоялността на клиентите.

Дизайнът трябва да бъде последователен във всички медии – от визитките до билбордовете и уебсайтовете. Това спомага за създаването на цялостен образ на вашата марка и улеснява клиентите да разпознават вашия бизнес.

Корпоративният дизайн трябва да е уникален.

Вашият корпоративен дизайн трябва да е уникален и да се отличава от конкуренцията. Избягвайте да използвате общи или прекалено използвани елементи на дизайна и се стремете да създадете нещо наистина уникално.

Ако се нуждаете се от цялостен пакет за корпоративен дизайн Нашият екип от опитни дизайнери може да ви помогне да реализирате визията си.

Ние разбираме значението на силния корпоративен дизайн и въздействието, което той може да окаже върху вашия бизнес. Ето защо предлагаме широка гама от услуги, включително дизайн на лого, дизайн на визитни картички, дизайн на брошури и много други. Нашият екип ще работи в тясно сътрудничество с вас, за да разбере вашата марка, цели и целева аудитория, и ще създаде дизайн, който перфектно отразява имиджа на вашата компания.

Използваме най-новите софтуерни продукти и техники за проектиране, за да гарантираме, че вашите печатни материали са с най-високо качество и че се открояват на претъпкания пазар. Независимо дали искате да създадете нова корпоративна идентичност или да освежите съществуващата, ние разполагаме с уменията и опита, за да ви помогнем да постигнете целите си.

Не се задоволявайте с посредствен дизайн. Свържете се с нас днес, за да обсъдим как можем да ви помогнем да изведете марката си на следващото ниво. С наша помощ ще сте сигурни, че ще направите трайно впечатление на клиентите си и ще се откроите от конкуренцията.