Рекламен дисплей от плексиглас 3in1 NIVEA Cushion

За този проект няма да ви покажем 3Д модел – този, който можете да видите в галерията е разработен от колеги и е получен с брифа, за да даде насоки при разработката ни. Ще ви разкажем през какви стъпки минаваме, за да произведем рекламен дисплей от плексиглас.

Цели, които трябваше да изпълним с производството на този рекламен дисплей от плексиглас

Когато се разхождате в голям супермаркет или в голяма аптека, навсякъде виждате рафтове подредени с продукти – в красиви кутии, поставени един върху друг или закачени един зад друг. Колкото и да е красива, опаковката на вашия продукт няма никакъв шанс да изпъкне в цялата тази шарения. 

Тогава влиза в действие някой симпатичен рекламен дисплей от плексиглас, като този от снимките. На първото изображение можете да видите как стои на пълният рафт и „дърпа“ погледа.  Няма как да го пропуснете, нали? 

Освен, че продуктът става видим, получавате и много място, на което да комуникирате основните му предимства – доста голям хедър, на който сме разположили ключовата визия за продукта, широката лента на челото на основата и стърчащите табелки. С тези елементи цялата информация която искате да разкажете на хората става лесно достъпна и запомняща се.

Смятаме, че при този рекламен дисплей от плексиглас сме изпълнили всички предизвикателства, които препълнените с продукти рафтове ни поставят. Привлича вниманието, задържа го и бързо и интуитивно „обучава“ клиента! 😉

Как го направихме

Рекламен дисплей от плексиглас може би ви звучи като нещо просто, но не е …
Не може да се даде точна рецепта – все пак става дума за години опит, стотици успешно изпълнени проекти и дълбоко познаване на материали и процеси… Но все пак ще се опитаме да проследим етапите за вас. 🙂

1. Разбор на брифа – след получаване на писмото от клиента, се събираме заедно и правим обсъждане информацията, с която разполагаме. Ще се изненадате по колко различен начини може да бъде разбрано едно и също изречение. Тук е момента, в който всеки сипе всякакви идеи, все едно подходящи или не. Има смях, освирквания, ръкопляскане – забавно е!
Така в главата на човека, който ще го работи се забърква една хубава „каша“ от идеи. Негова работа е да види коя ще се открои и да я начертае.

2. Работа с клиента – след като имаме визуално готови (на чертеж) един или два варианта на разработката, е време да ги покажем да клиента. Изненадващо е колко от най-ефектните неща, които сме правили са се родили в глави, които не знаят как по-принцип се изработват детайлите.
Точно поръчителят е този, които най-добре познава марката и нейните аудитории и каква работа иска да му свърши този рекламен дисплей от плексиглас.

Този първи контакт ни дава най-вече сигурност, че вървим в правилната посока – никой не иска да губи време за идеи, които няма да допаднат на клиента му. 

3. Избор на материали – тук се намесва технолога с неговите предложения, защото освен ефектен и лъскав, дисплеят трябва да бъде и на добра цена – клиентите ни си имат бюджет и не искаме да им го вземем целия само с една поръчка. 🙂
Технологът – тази митична личност, ще трябва да направи офертата за производство на този рекламен дисплей от плексиглас и дизайнерите са свикнали да го слушат… е и идеите му не са за изхвърляне. Той е човекът, който държи в главата си информацията за всички материали и за това какво може да се прави с тях. 

4. 3Д модел – наистина спестява много средства и време. Истинската му стойност, обаче е в това, че клиентът може да види цялото изделие от всички страни и да нанесе последните си корекции и желания. 
Често се случва рендърите, които сме направили, за да получим финалното „ок“, да послужат за търговски цели, когато е необходимо да има изображение на дисплея, преди да е готов. 

5. Изработка на мостра – този етап не е задължителен, но ние винаги настояваме за него. Както споменахме да направиш рекламен дисплей от плексиглас не е лесно! Случва се, да е необходима точност до милиметър, за да съвпаднат правилно два елемента и доста често с мострата се изчистват подобни грешки. 

6. Производство – изглежда като да сме свършили по-трудната работа вече, но не е така. Всеки елемент има нужда от внимания и стриктна проверка на качеството. Трябва да се предвиди процент брак, за да бъдат отстранени различните детайли. Трябва внимателно да се измисли и проектира транспортната опаковка, за да сме сигурни, че каквото и да се случи, ще имаме дисплея в същия вид, в който сме го изпратили. 

Тук е моментът да се направи и ръководство за сглобяване на рекламен дисплей от плексиглас, ако ще има такова – стъпка, която често се подценява, когато познаваш едно изделие в дълбочина и ти изглежда толкова просто да го сглобиш. 😉

7. Логистика – доста често се случва клиентът да си поръча сам куриер и нещата, които правим да тръгнат за търговската мрежа директно от нашата работилница. Тук има едно скрито работно време, за което искам да ви спомена. Пробвали ли сте да залепите над 200 товарителници и стикери за съхранение? Ако не сте, да знаете, че не става бързо. 
Разбира се и куриерите, с които ние имаме договор са винаги на линия, ако се наложи ние да правим заявки. А колегата с фирмения бус много обича с един курс да разтовари всичко в склада на клиента. 🤭

И остава приятната част! 

След всичко това, доволни от себе си се отдаваме на социалните мрежи – нали в днешно време ако нещо не е там, значи не съществува!

Правим публикации, тагваме се, обсъждаме си в коментари с хората колко приятно беше през цялото време. Е… понякога не ни вярват, но според нас си личи от самите изделия. 

Обадете се – можем да направим такъв и за вас! 👋